New build 4 bedroom house in outskirts of Seoul in Korea was to encourage more physical interactions and communications within the house. The design intention was to create a house that provides the family with independent space, combined with strong focus on shared areas. The circulation space would provide the basis of this concept as these areas are used by all members of the house to access their ‘independent rooms’. The circulation space provide a traditional corridor but also becomes the living room, dining room, kitchen and study, with no walls or partitions dividing the areas. In between these areas, independent boxes are positioned so any family members were to pass through the open plan circulation and living areas in order to access their individual rooms.

Country

South Korea

Area

220 m²

Construction Value

£ 350,000

City

Yongin

Status

Completed

Year

2015

Programme

Residential

GALLERY

Rubrics Architects Ltd is a registered Chartered Practice with the Royal Institute of British Architects 20026301

The Architects within this Practice are registered as such under the Architects Act 1997